Bijles studievaardigheden


Bijles studievaardigheden

De bijles studievaardigheden wordt gegeven door een begeleider uit 5/6 vwo. Tijdens de bijles krijg je uitleg over de verschillende studievaardigheden zoals samenvatten en plannen. Ook wordt uitgelegd hoe je de verschillende studievaardigheden moet toepassen en kun je samen met je begeleider oefenen met deze studievaardigheden. Bijles studievaardigheden is aan te raden wanneer je moeite hebt met meerdere vakken doordat je het leren verkeerd aanpakt of niet goed plant. De leerling kan zelf aangeven welke studievaardigheid hij/zij tijdens de bijles wil behandelen. Tijdens de bijles wordt vooral aandacht besteedt aan de manier van leren. De studievaardigheden kunnen worden toegepast bij alle vakken.

Het verschil tussen bijles studievaardigheden en huiswerkbegeleiding is dat de leerling bij de bijles individuele begeleiding krijgt, terwijl de leerling bij de huiswerkbegeleiding in een groep bestaande uit maximaal 3 leerlingen wordt begeleid. Daarnaast gaan leerlingen bij de huiswerkbegeleiding ook zelf aan de slag met maak- en leerwerk tijdens een anderhalf uur durend blok. Bij een bijles studievaardigheden daarentegen gaat de leerling niet zelf aan de slag met maak- en leerwerk. Een bijles studievaardigheden duurt 40 minuten.

Waar?

De bijles kan in overleg met de begeleider in het gebouw van Jos Kinds studiebegeleiding (Enkstraat 10), aan huis of op school plaatsvinden.

Wanneer?

De tijdstippen waarop bijlessen gegeven worden, lopen erg uiteen. De meeste bijlessen worden in tussenuren, voor schooltijd of na schooltijd gepland. Het is daarom van belang dat je op het aanmeldingsformulier je rooster goed invult. Ook kun je op het aanmeldingsformulier invullen wanneer je absoluut niet kunt en wanneer je juist wel graag bijles zou willen volgen. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met tijdstippen waarop leerlingen wel of niet kunnen.

De kosten voor de bijles studievaardigheden bedragen € 9,00 per lesuur van 40 minuten.