Examentraining


Examentraining

Ter voorbereiding op het centraal examen bieden wij verschillende examentrainingen in en rondom de meivakantie aan.

Tijdens onze examentrainingen wordt alle stof voor het centraal examen interactief in twee uur tijd behandeld. Daarnaast ontvangt de leerling een examenpakket met extra oefensommen en nogmaals uitleg over de examenstof. Wij bieden de volgende examentrainingen aan:

 • Examentraining wiskunde: De examentraining wiskunde wordt verzorgd door Jos Kinds, wiskundedocent met ruim 30 jaar ervaring. De kosten van deze examentraining bedragen €45,-. De examentraining wiskunde is voor leerlingen van allen niveaus en vindt plaats in de meivakantie.
 • Examentraining economie: Else van den Berg, masterstudent Economie, verzorgt de examentraining economie. De kosten voor deze examentraining bedragen €40,-. De examentraining economie is voor leerlingen van alle niveaus en vindt plaats in en rondom de meivakantie.
 • Examentraining natuurkunde: onder voorbehoud wordt er examentraining natuurkunde verzorgd voor examenleerlingen van havo en vwo door een universitaire studente in en rondom de meivakantie. De kosten voor deze examentraining bedragen €32,50.
 • Examentraining scheikunde: onder voorbehoud wordt er ook examentraining scheikunde verzorgd voor examenleerlingen van havo en vwo door een universitaire studente in en rondom de meivakantie. De kosten voor deze examentraining bedragen €32,50.

 • Voor de overige vakken bieden wij helaas geen examentraining aan. Leerlingen kunnen zich wel aanmelden voor bijles in deze vakken.

  Wat kun je verwachten van onze examentrainingen?

  Tijdens een examentraining wordt de examenstof in twee uur tijd interactief herhaald. Tijdens de examentraining gaan de leerlingen dus niet zelfstandig aan de slag met oefenmateriaal. U kunt de examentraining beschouwen als een opfrismoment voor leerlingen. Voor een goede voorbereiding op het centraal eindexamen is het van belang dat leerlingen na de examentraining zelfstandig gaan oefenen. Het examenpakket, die de leerlingen van ons ontvangen, bevat een uitleg van alle stof en extra oefensommen.
  Als leerlingen één van onze examentrainingen volgen, betekent dat dus niet dat ze zelf niets meer hoeven te doen ter voorbereiding op het centraal examen van het desbetreffende vak.

  Algemene examenvoorbereiding

  Voor leerlingen die niet goed weten hoe ze de examens op de juiste manier kunnen voorbereiden of moeite hebben om thuis aan de slag te gaan, is er de mogelijkheid algemene examenvoorbereiding tijdens de meivakantie te volgen. De begeleiders uit 6 vwo en van de universiteit zullen er alles aan doen om de leerlingen zo goed mogelijk klaar te stomen voor het centraal examen. Tijdens zo‘n blok algemene examenvoorbereiding zullen de leerlingen in samenwerking met de begeleiders bezig zijn met bijvoorbeeld het maken van een goede examenplanning, het oefenen van oude examens en het oefenen met moeilijke vakken. Eén begeleider helpt maximaal 3 leerlingen. We raden de algemene examenvoorbereiding vooral aan wanneer leerlingen moeite hebben om thuis zelfstandig aan de slag te gaan.
  De kosten hiervoor zijn €11,- per blok van 1,5 uur.

  Voor het aanmelden voor één of meer van bovengenoemde examenvoorbereidingen kun je op onderstaande knop drukken.  Let op: De examentrainingen gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.